Ett klimatsmartare samhälle

Miljön.Det är visserligen en bra idé att försöka driva Sverige på enbart grön energi, men det enklaste sättet att göra andelen grön energi större är inte att bygga ut denna, utan att minska förbrukningen av energi överlag. Vi går ständigt framåt när det gäller utveckling av energismarta produkter. Det utvecklas tekniker som får samma produkter att använda flera gånger mindre energi. Se bara till utvecklingen av TV-apparater, tvättmaskiner, kylskåp, spisar, bilar, ja listan kan göras lång. Genom en utveckling som denna kommer vi att kunna minska apparater och maskiners energiförbrukning, men det är inte det enda sättet att nå fram till målet.

Minska förbrukningen av elektricitet
Ett minst lika viktigt sätt som att minska apparater och maskiners förbrukning är att minska vår förbrukning av elektricitet. Att inte slösa på energin genom att ha din TV igång i onödan, eller att bara ha tänt i det rum du är i är ett sätt att minska förbrukningen. Genom att förändra dina vanor kan du också spara elektricitet. Att gå ut och exercera istället för att kolla på en film är ett annat. Dessa sätt är små sätt att minska förbrukningen, men det finns också sätt som kommer att påverka mycket drastiskt. En mycket stor elbov är uppvärmningen av våra bostäder. Använder man sig endast av lite sunt förnuft går det att spara mycket här också. När man anser att det är lite för varm i bostaden bör man aldrig öppna korsdrag. Sänk istället uppvärmningen för att spara elektricitet.

Spara pengar och el på uppvärmningen
Ett mycket värdefullt sätt som man både kan spara el och pengar på är att se över sättet man värmer sin bostad på. Värmer man bostaden genom endast elektriska element i ett så kallt land som Sverige kommer man både ha en hög elräkning och elförbrukning. Att endast investera i en luftvärmepump på ca tio tusen kronor kommer att minska förbrukningen och kostnaderna avsevärt.