Lyft rätt med en telfer

En telfer är en speciell form av lyftanordning för industrier och verkstäder. Vanligen löper en telfer i en travers, bockkran eller på räls och har ett maskindrivet lyftblock. De finns även för fast montering och vissa kan skötas manuellt.

Med rätt sorts http://www.botab.se/produkter/lintelfrar kan lyften ske snabbare och med större precision. Tack vare det är de en vanlig syn i industrier där känsliga komponenter ska lyftas, sänkas och positioneras säkert och med exakthet.

Välj rätt telfer
En kättingtelfer är en kompakt form av lyftanordning för lyft upp till ungefär fem ton. Vissa modeller har steglös hastighetsjustering och kan opereras manuellt och med hög precision.

Lintelfers är lämpliga när man ska lyfta lite tyngre, upp till 100 ton. De är väldigt praktiska då de inte tar upp någon golvyta, har hög säkerhet och lyftkapacitet. Ofta sköts de med avancerade styrsystem via radio eller styrdon för optimal drift.

Skräddarsy din telfer
Telfers går idag att få i många olika utföranden och det mesta kan anpassas efter behov. Lyftkraft, lyfthastighet och lyfthöjd är alla viktiga aspekter som bör tas i beaktande.

En telfers användningsområde behöver inte vara begränsat till tillverknings- och monteringsindustri. Även exempelvis inomhusarenor med hög takhöjd, gör klokt i att investera i rätt sorts lyftutrustning. En telfer är en smart lösning, både ekonomiskt och ur ett säkerhetsperspektiv.